Kedves olvasó, idelátogató, bekukkintó! Üdvözöllek virtuális világomban!



2012. január 2., hétfő

Újévi falatok


Idén itthon szilveszteresztünk, meghívottjaink testvéremék voltak.  Viccesen azt mondtuk, hogy a Lili vendégházban, mivel a házigazdák, szüleim, Zsögödben búcsúztatdták az óesztendőt. Ezt a néhány ünnepi falatot készítettem elő érkezésükre,  előételnek szántam, de olyan kiadósnak bizonyult, hogy a többi fogásra nem is került sor csak az új évben.
Igyekezetem mindenkinek kedvére készíteni, így a következők kerültek az asztalra:

1.Egy tál felvágott, a zsíros ételeket kerülőknek : füstölt  sonka, Kinga vega parizer és paprikás szalámi

2. Disznóságok, ahogy én nevezem, - füstölt disznófősajt,  füstölt sült házi kolbász, mini fasírtok, bécsiszelet és tűrt hús. Mindezek édesanyámtól származnak, a tűrt hús és a disznófősajt  disznóvágáskor készült, a többit aznap sütötte meg

3. Túrós falatkák, sütőben sülve, leveles tésztából, sós tehén túróval

4. Savanyú uborkával töltött sonka szeletek, ezek nagyon dekoratívak lettek

5.Padlizsánkrém, főleg a leányom kedvéért, aki ünnepnap és hétköznap egyaránt  jó étvággyal fogyassza

6. Kemencében sült házi kenyér, apai ángyóm ajándéka

7. Friss zöldségek - paradicsom, paprika, kígyóuboka és  fekete olívabogyó

A gyertyatartót karácsonyról megmaradt mézeskalácskból készítettem, illetve mindeki tálába került egy ilyen mézeskalács is, aminek a gyerekek különösképpen örültek.

Ez volt az előétel, bőségesen maradt belőle az új évre is.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon bő asztalotok volt, sok-sok finomság:)

    VálaszTörlés
  2. Hmmm...Nyami...Mi is ezekhez hasonló finomságokkal delektáltuk magunkat. De nálad a terítés megér mindent.

    VálaszTörlés