Kedves olvasó, idelátogató, bekukkintó! Üdvözöllek virtuális világomban!2012. január 21., szombat

Színes gyerektorta


A múlt hét végén ünnepeltük  testvérem 8 éves kisfiának vagy már nagyfiának a szülinapját.  Bár jó időben már tudtuk a helyszínt és az időpontot, mégis megkéstünk a torta készítéssel,  annyira, hogy indulás előtt még három órával tortának még nyoma sem volt. Torta nélkül mégsem mehettünk, de valahogy nem volt kedvem semmi krémeshez, arról nem is beszélve, hogy az ünnepek alatt mennyi krémest fogyasztottunk. Gyümölcstortához szintén kellett volna tejszínhab, hát ahhoz sem volt kedvem.
Aztán gyorsan megsütöttem a jól bevált tortalapomat, ez 1o perc elkészítést és 4o perc sütést vett igénybe. Mialatt kisült és amíg kihűlt bepakolta a legszükségesebbeket, majd kezdődött a tortakészítést.
A piskótát ketté szeltem, belsejébe kemény feketeribizli lekvárral megkentem,megolvasztottam egy tábla fekete csokit, ebbe két kiskanál olajat kevertem és egyenletesen bevontam a tortalapot. Tetejét Francia drazséval szórtam meg. Rekord idő, 5o perc ráfordításával kész is volt. 
A gyerekek nagyon élvezték, szerintem nekük sokkal jobban teteszett, mint az eszterházi torta, amit eredetileg gondoltam.
És végül is, róluk, gyerekekről szólt az ünneplés. Néhány színes szívószál, egy színes Boldog szülinapot abrosz és néhány party tál teljesen feldobták a hangulatot, igazi szülinap sikerült.
Mindezt fokozta testvérem hihetetlenül finom limonádéja :)) Buli közben literszámra fogyott.


A színes drazsékat valamiféle  manók ellopták :))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése