Kedves olvasó, idelátogató, bekukkintó! Üdvözöllek virtuális világomban!
2012. január 2., hétfő
Újévi falatok
Idén itthon szilveszteresztünk, meghívottjaink testvéremék voltak. Viccesen azt mondtuk, hogy a Lili vendégházban, mivel a házigazdák, szüleim, Zsögödben búcsúztatdták az óesztendőt. Ezt a néhány ünnepi falatot készítettem elő érkezésükre, előételnek szántam, de olyan kiadósnak bizonyult, hogy a többi fogásra nem is került sor csak az új évben.
Igyekezetem mindenkinek kedvére készíteni, így a következők kerültek az asztalra:
1.Egy tál felvágott, a zsíros ételeket kerülőknek : füstölt sonka, Kinga vega parizer és paprikás szalámi
2. Disznóságok, ahogy én nevezem, - füstölt disznófősajt, füstölt sült házi kolbász, mini fasírtok, bécsiszelet és tűrt hús. Mindezek édesanyámtól származnak, a tűrt hús és a disznófősajt disznóvágáskor készült, a többit aznap sütötte meg
3. Túrós falatkák, sütőben sülve, leveles tésztából, sós tehén túróval
4. Savanyú uborkával töltött sonka szeletek, ezek nagyon dekoratívak lettek
5.Padlizsánkrém, főleg a leányom kedvéért, aki ünnepnap és hétköznap egyaránt jó étvággyal fogyassza
6. Kemencében sült házi kenyér, apai ángyóm ajándéka
7. Friss zöldségek - paradicsom, paprika, kígyóuboka és fekete olívabogyó
A gyertyatartót karácsonyról megmaradt mézeskalácskból készítettem, illetve mindeki tálába került egy ilyen mézeskalács is, aminek a gyerekek különösképpen örültek.
Ez volt az előétel, bőségesen maradt belőle az új évre is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon bő asztalotok volt, sok-sok finomság:)
VálaszTörlésHmmm...Nyami...Mi is ezekhez hasonló finomságokkal delektáltuk magunkat. De nálad a terítés megér mindent.
VálaszTörlésKoszi!
VálaszTörlés