Kedves olvasó, idelátogató, bekukkintó! Üdvözöllek virtuális világomban!



2011. augusztus 16., kedd

1oo % -os natúr sárgabaracklé - Kajszibarack nektár


Mindig fenntartásaim voltak az üzleti gyümölcslevekkel kapcsolatosan, de mióta gyerekem van még fontosabb lett nálunk az egészséges táplálkozás. Igyekszem sok gyümölcsöt tenni az asztalra, Ingókám főleg turmixokban fogyassza ezeket. A ribizli szirup is majdnem mindennapos, anyósomnak hála, így még sosem volt problémánk a vashiánnyal. Barackszezon lévén, keresgélni kezdtem, a baracklevek után, és egycsipetnél találtam egy igen könnyű, gyors receptet.
Finom, tömény, valóságos barack nektár lett az eredmény, eddig két nagy adag készült, ma fogom a harmadikat is elkészíteni.

Így készítettem

A barackokat megmostam, kimagoztam, kb fél liter vízben 5 percig főztem, a lényeg az, hogy jó puhák legyenek. Ekkor a levet átszűrtem egy másik edénybe, a megmaradt rostokat, héjat botmixerrel pürésítettem, majd az előbbi léhez kevertem. Lemértem a levet, két rész barackléhez tettem egy rész vizet,  ( 1 liter barackléhez fél liter víz), édesíteni ízlés szerint, és a barack édessége szerint kell, 1 liter barackléhez számítottam 1o dkg cukrot. Forrástól számítva még 1o percet főztem, aztán még forrón kicsi üvegecskékbe öntöttem, lefele fordítottam.  Majd ment a hűtőbe.
Elvileg el kellene álljon télire is, szerintem nálunk tutti addigra nem marad :))

Őszibarackból is készíthető, szintén e szerint a recept szerint, így valóságos gyümölcslé kerül  gyerekeink kezébe, mesterséges színezés, E hozzáadagolás nélkül.

Jó munkát!

6 megjegyzés:

  1. Ugye milyen finom? Én is készítettem szederből és kajsziból, az eljárás nálam is ugyanaz. Most épp tegnap az ősziléhez tettem nyári almát, és sárgarépát is.

    VálaszTörlés
  2. Kedves barbette! Valóban meglepően finom, köszi a jó tippet.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Helga, örülök, hogy nektek is ízlik! :))
    Nálunk is rohamosan fogy, de tervezem, hogy elrejtek belőlük 1-1 kisebb üveggel és tesztelem az eltarthatóságot. :)

    VálaszTörlés
  4. Szia egycsipet, kiváncsian várom, mi lesz az eredménye az eltarthatóságnak :)) Nekünk már ez is nagyszerű megvalósítás. Köszi még egyszer a nagyszerű ötletet, aranyat ér!

    VálaszTörlés
  5. Ez max. 50%-os szerintem, de hogy finom, az tuti. Én másképpen készítem, még van a tavaly nektárjaimból is.

    VálaszTörlés