Kedves olvasó, idelátogató, bekukkintó! Üdvözöllek virtuális világomban!



2011. augusztus 18., csütörtök

Barackbefőtt , barackkompót

Mialatt gyártottam liter számra a baracklevet, előkerült néhány éretlenebb barack is, ami túl kemény volt ahhoz, hogy nektárt készítsek belőle. Ezeket külön tettem, majd a hibás részeket kivágtam, üvegekbe raktam. A képen szereplő üvegbe 4 ek cukrot rakram, majd dunsztba ( egy  magasabb edénybe helyeztem az üvegeket, a fedőtől számítva 1 cm-ig felöntöttem vízzel, majd lassú tűzön addig melegítettem, amíg buborékok kezdtek jönni felfele az üvegekben, ekkor  még további 15 percig főztem kis lángon. Majd kikapcsoltam a gázt, és letakartam , így hagytam kihűlni egészen másnapig. Mindenféle kompótot ezzel az eljárással készítek, mindig eláll, és gyönyörű nyári színe marad a gyümölcsöknek.


3 megjegyzés:

  1. Épp most készülök barackbefőttet készíteni. És pontosan hasonlóan gondoltam eltenni, mert nem akarok tartósítót használni. Csupán annyit gondoltam másképp, hogy sziruppal öntöm fel az üvegeket. De a képből ítélve te is felöntötted vízzel, nem?
    Örülök, hogy rád találtam, legalább van egy újabb "itthoni" blog a listámban!:)

    VálaszTörlés
  2. Szia, sedith! Üdvözöllek a blogomon! Igen, valóban feltöltöttem vízzel, elfelejtettem leírni, én azt tapasztaltam, hogy a melegtől így is, úgy is elolvad az üvegben a cukor, ezért külön nem készítek szirupot( idősporlás miatt).A cukor mennyisége lehet kevés, szerintem az igazán édes befőtthöz kell a 6 ek cukor, de én nem szerettem volna nagyon édeset.

    VálaszTörlés
  3. Akkor jól láttam, sejtettem!:) Bevallom, én a 7 dl-es üvegekhez 2 evőkanál cukrot szándékozom tenni, a tied, ha jól látom, ennél nagyobb fajta. Mi sem szeretjük az édes kompótokat.

    VálaszTörlés