Kedves olvasó, idelátogató, bekukkintó! Üdvözöllek virtuális világomban!



2011. március 17., csütörtök

Meggyes rizses süti


Ennek a rizes sütinek a története is annyira egyszerű, mint az elkészítése. A történet azzal kezdődik, hogy megmaradt kb négy csupor  főtt rizs, amit az előző napi ebédhez készítettem. ( Zárójelben legyen mondva, még mindig nem tudom pontosan mennyi rizs elég nekünk egy ebédre, ezért rendszerint nem találom el az adagot.)Kidobni sajnáltam, két Foxi kutyánk, pedig nem igazán kedveli a rizset, inkább a csontra voksolnak.
Ezért gondoltam, hamar összeállítok valamit, amiben felhasználhatom.

Ezeket tettem bele:
4 csupor főtt rizs
3 csupor liszt
4 ek cukor
Fél csupor gríz
1 tojás
1kk sütőpor
Fél citrom reszelt héja
Néhány csepp citromlé
Kevés tej
1 cs vanília cukor

Így készült:

A fenti hozzávalókat mind összekevertam, óvatos mozdulatokkal, hogy a rizsszemeket ne törjem össze. Lágy tésztét kell kapjunk, mint a piskoták tésztája, ha nem elég sűrű lisztettel pótoljuk, ha nagyon sűrű még egy kevés tejet adunk hozzá, de vigyázni kell, sok tejjel foszlós lesz a tészta.
Aztán kalácsformába öntöttem és majdnem egy órán át sütőttem, akkor van kész ha már a perem is jól megsült és a tetején ropogósra pirult a mandula. A tetejére csíkokban meggyet szortam és jól meghintettem mandulával.




Nagyobb babáknak is adható, állaga miatt Ingóka nagyon szerette.
Jó étvágyat!



1 megjegyzés:

  1. A csupor nálad mit jelent? 2,5 decis bögre jó? A tojás mekkora? Én bögrével mérve soknak találtam a 4-3 adagokat, ezért 3 bögre rizst és 2 bögre lisztet használtam. A tojás 2 db S méretű volt, és a tej kb 1,5 deci, hogy kevert tészta állaga legyen. Az eredmény egy nyúlós tészta lett, ami olyan, mintha nyers lenne. :(

    VálaszTörlés