Kedves olvasó, idelátogató, bekukkintó! Üdvözöllek virtuális világomban!



2011. november 13., vasárnap

Immunerősítés, nátha, megfázás, meghűlés Méz és fahéj



kép: kiskegyed.hu

Gyorsan feltöltöm ezt a kis bemutatót a mézről és a fahéjról, hátha valakinek használ. A csikianyák levelezőlistáján kaptam, sok érdekesség van benne.
 Rég nem jelentkeztem, főzni is alig főztem, sütni köyben igen, köszönöm, hogy még be be néztek hozzám, hogy olvastok. És most egy csésze teával,  startot adok a 4 kg javításra váró felmérőnek.
Suliról, munkahelyről nem irok, már nincs kedvem siránkozni, tépelődni sem a rendszer, sem a követelmények, sem a fizetés miatt.  Ennyi. Jöjjön hát a méz.

Jó tudni!
A kanadai World News hetilap egyik számában jegyzéket készített azokról a betegségekről, amelyek mézzel és fahéjjal kezelhetők. Többek között felerősíti az immunrendszert, megvéd a vírusoktól, baktériumoktól, erőssé, munkabíróvá tesz...
Szívbetegség:
A mézet keverje össze őrölt fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenje a kenyérre. Fogyassza rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy a következő roham nem, vagy csak később következik be. Ezen kívül könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.

Artritisz:
Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár meleg vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál őrölt fahéjat. A krónikus artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen fogyasztják. Acopenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az italfogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül közlekedtek.

Hólyagfertőzés:
Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál őrölt fahéjat. Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését.

Fogfájás:
Öt kanál mézet keverjen össze egy kanál őrölt fahéjjal, naponta háromszor tegyen a masszából a fájós fogra. A fájdalom elmúlik.

Koleszterinszint:
Két kanál mézet és három teáskanál őrölt fahéjat keverjen össze 2 dl forró vízzel. Két órán belül 10 százalékkal csökkenti a koleszterinszintet. Ha naponta háromszor alkalmazza, a krónikus magas koleszterinszint lecsökken. Ha naponta fogyaszt mézet, megakadályozza koleszterinszint emelkedését.

Megfázás:
Ha gyakran megfázik, három napon keresztül naponta háromszor egyen egy kanál mézet és negyed kanál őrölt fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet.

Gyomorpanaszok:
A méz és az őrölt fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és megakadályozza a gyomorfekély kialakulását

Az immunrendszer erősítése:
A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok vitamin és vas van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban.

Nehéz gyomor:Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott termelődését.

Nátha:Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat tartalmaz, amelyek megölik a nátha baktériumtörzseit.

Pattanás:
Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés előtt kenje be vele a pattanásokat, majd mossa le meleg vízzel. Ha naponta elvégzi ezt a műveletet, egy héten belül eltűnnek a pattanások.

Bőrfertőzés:
A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden formáját.

Fogyás:
Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt, este pedig lefekvés előtt igyon meg egy mézes fahéjas italt. Rendszeres fogyasztása csökkenti a súlyt a rendkívül kövérek esetében is. Még akkor is megakadályozza a zsír lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyaszt.

Krónikus fáradtság:
A testi erőt legjobban, a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és fahéjat fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután három óra körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll a szervezet vitalitása

2 megjegyzés:

  1. Jelentem nem vagy egyedül a kgnyi javítanivalóval, én is azt csinálom:) Köszi az infot a mézről, használjuk is szerencsére.

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Kati! Kitartást és türelmet neked is!

    VálaszTörlés