Kedves olvasó, idelátogató, bekukkintó! Üdvözöllek virtuális világomban!



2011. április 26., kedd

Húsvét reggeli tojásfestés

Idén is sok tehendő akadt a ház körül is, az udvaron, és a házban is, ezért meglehetősen sok energiánkba került felkészülni a húsvétra. Szerencsére egy hét vakációnk is volt, így  sokkal több mindenre jutott időnk. Főleg mikor  még egy minden lében kiskanál csaj szaladgál az ember mellett :))
Már egy héttel hamarabb előkészítettük a kosárkákat, ahová majd a nyuszi rakja a tojásokat. Szombat este kisétáltunk a közeli erdő szélébe és mohát gyűjtöttünk  a kosarakba, friss levelező agákat  vázába. Késő este elkészítettük a tojástartókat is, nem kalácsból, ahogyan előzőleg terveztem, hanem papírból.
Aztán vasárnap reggel, egy finom kávé mellett elkezdődhetett a tojásfestés.
A hagyományos gyimesi írott tojások mellé színeseket is festettem, mert ezek sokkal érdekesebbek kicsi gyerekek számára.
Négy színnel dolgoztam, piros, kék, sárga, zöld.

Nagyon tetszett, ahogy  színesedtek a tojások. 4-5 perc alatt készen is volt az első rend, papírszalvettára szedve megszáradtak, majd kevés olajjal fényesítettem őket.

És a végeredmény :))
Ez a kosárka pedig Farkaslakára utazott, az ottani locsolóknak:

Ezekkel a szép tojásokkal kívánok minden rendszeres olvasómnak, családomnak, idejárónak, kukkantónak vagy csak idetévedőnek Áldott Húsvéti Ünnepeket és napsütéses tavaszt!

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm, Kati! Azt kell mondjam, mint kislányom egyik kedvenc rajzfilmhőse : De kár, hogy egy évben csak egyszer van Húsvét!

    VálaszTörlés