Kedves olvasó, idelátogató, bekukkintó! Üdvözöllek virtuális világomban!



2011. március 6., vasárnap

Bazsalikomos mártásos csirke


Az eredmény sokkal finomabb, mint amilyennek sikerült lefotózni. Egyszerűen elkészíthető, gyors lightos kaja, amit a gyerekek is megehetnek.

Hozzávalók ( 2 felnőtt  és 1 gyerek részére)

5o dkg csirkemell
1 nagy vörös hagyma
4 hosszú sárgarépa
1 kanál házi ételízesítő
2 kanál olaj
1 dl tejföl vagy tej
kevés liszt ( ha szükséges)
kevés só
bazsalikom
1 csomag száraz tészta

Elkészítés

A hagymát és a sárgarépát apró kockákra vágjuk, majd a kanál ételízesítővel, az olajjal  és kevés vizzel párolni tesszük. Amíg lefedve párolódik kockákra aprítjuk a csirkemellet, és a zöldségre tesszük, annyi vizzel töltsük fel, hogy lepje el a húsokat is. Rövid ideig pároljuk ( amíg villával a mellhúst szét tudjuk nyomni), sűrítük tejföllel, vagy tejjel és lisztettel, kevés sóval és bazsalikommal ízesítjük. Amíg készült, már ki is főztem a tésztát, a csíkszépvízi tojásos száraz tésztát, ami 7 perc alatt készül el, és nagyon finom, jó minőségű.
Rögtön lehet tálalni, állaga miatt a kicsik kedvence is. A bazsalikom pedig igazán különleges ízet ad a megszokott csirkehúsnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése