Kedves olvasó, idelátogató, bekukkintó! Üdvözöllek virtuális világomban!



2011. július 28., csütörtök

Színpompás saláta

Jo hir! Van Windows 7 em. Rossz hir, meg nincs magyar nyelv telepitve :))
De sebaj.
Vasarnap nagyon szurke nap volt, egesz nap esett az eso, es a volgybe suru kod telepedett, amolyan vilagvege hangulat uralokodott... Semmihez nem volt kedvunk, mar reggel hallottuk, ahogy esik, esik az eso, es meg keso delutan is esett. Meg fozni sem volt kedvem ebben az idoben, ezert gondoltam feldobom a csaladot es magamot is ezzel a szinpompas salataval. Es sikerult is.

Hozzavalok
15 dkg csokros makaroni
1 doboz szines fott bab
2 nagyobb sargarepa
1 zoldalma
keves citromle
15 dkg parolt csirkemell
1,5 dl joghurt
so, bors
petrezselyemzold

Elkeszites
Eloszor megfoztem a tesztat es a csirkemellet, hagytam kihulni. Amig megfottek, lereszeltem a sargarepat, az almat, amit azonnal meglocsoltam a citromlevel, hogy ne barnuljon meg, elkeszitettem az ontetet, a joghurtot soval es borssal izesitettem. Ezalatt mar meg is fott a teszta, kockara vagtam a mellhust, es a babbal egyutt mindent ovatosan osszekevertem. Fel orara a hutobe tettem, utana mar ettuk is.

Aki szereti, meg szinesebbe teheti 1 konzerv csemege kukoricaval, kaliforniai paprikaval, de ezekert nalunk nem rajong a csalad.Az ontet elkeszitesenel pedig csak a fantazia szab hatart. Mi ezt az egyszerubb valtozatot fogyasztottuk, es nagyon finom volt :))

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet egy "mit főzzek mára ?" kérdésre. A csirkemellet miben főzöd? Vagy sütöd?

    VálaszTörlés
  2. Szia, barbette! A csirkemellet, ami eredetileg 25dkg volt, kb 1,5 liter vizben foztem meg, 2 knorr csirkekockaval es 2 szal sargarepaval. Mikor megfott, a 15 dkg felhasznaltam a salataba, a maradek 10 dkg csirkemellet felkockaztam, cernalaskat foztem melle, es erre toltottem a levet. Igy ket legyet egy csapasra, volt leves is, meg salata is.

    VálaszTörlés