Kedves olvasó, idelátogató, bekukkintó! Üdvözöllek virtuális világomban!



2011. július 29., péntek

Rozmaringos halfile nyari salataval

Ujabb konnyu, gyorsan emesztheto es elkeszitheto, szinpompas ebedet keszitettem. Ezuttal halat hasznaltam, es orultem, hogy omega 3-at is tartalmaz, bar csak reszben hiszem. Aztan elmosolyodtam, hogy alaszkai halat tisztelhetunk gyimesi otthonunkban ..., de biztosan kozlebbrol nem sikerult importalni... Errol ennyit, az alaskai hal megsutve nagyon finom lett.

A  sult hal

A halat kiolvasztottam, harom halfile volt  a tasakban, es fel citrom levebe, beásztattam fel orara, aztan soztam es borsoztam. Fel ora mulva harom kanal olajba belevagtam 1 gerezd fokhagymat és  beleszortam egy tk rozmaringot, majd mikor felmelegedett az olaj belettem a fileket is, eloszor megparolodtak, majd pirosra sultek. Nagyon finom illat volt a lakasban egesz nap :))

Nyari salata

Kisebb fej kaposztat megvagtam, hozzá kockakra vagtam 2 nagy paradicsomot, felontottem 3 dl vizzel es fel dl almaecettel sóztam borsóztam, beleapritottam 3 level  friss bazsalikomot, es fel orara hutobe tettem.

Kozben egy kis rizset is paroltam borsoval, ez meg jott a salata a melle.  Pillanatok alatt tunt el az ebed, legkozelebb minimum  hat halfilet fogok elkesziteni. Hogy alaszkait-e? Hat az attol fugg, hogy milyen  hal lesz a boltban.
A salatabol tobb keszult, ezt masnap reggel szendviccsel fogyasztottuk el.

1 megjegyzés:

  1. Nem rossz a fűszerezés. Feltétlen kipróbálom.Én sajnos gyakran járok úgy a fagyasztott hallal, hogy nincs íze.De így tuti jó lesz!

    VálaszTörlés