Kedves olvasó, idelátogató, bekukkintó! Üdvözöllek virtuális világomban!



2011. július 17., vasárnap

Paradicsom kremleves

Kenytelen vagyok angol karakterekkel irni, valahova eltunt az nyelvvaltasra szolgalo ikon.

Szoval, tengeri nyaralasunkrol hazaterve, valami itthoni, de nyari izre vagytam. Ingocskam ingencsak rossz evonek bizonyult a tenger partjan, de itthon orommel latott neki a regi turmixoknak. Ezert paradicsom kremleves mellett dontottem.

Ehhez meg hozzatartozik, hogy nagyon kedves ajandekot kaptam testeveremtol, negy leveses bogret, negy kulonfele recepttel, ebbol a paradicsomosat hasznaltam most.

Hozzavalok ( a leveshez, nem a bogrehez)

4 kisebb friss sargarepa
1 kisebb ujhagyma
1,5 liter husalaple
4 nagy erett paradicsom
ket marek rizs
2 kanal olaj
petrezselyemzold
4 kanal tejfol
paradicsompaszta izles szerint
keves so

Elkeszites

A sargarepat es a hagymat felvagtam, olajban es vizben megparoltam, majd felontottem a husalaplevel, es beletettem az alaposan atmosott rizset. Mikor a rizs felig megfott, belettem a negy paradicsomot is kockara vagva, es mindent puhara  paroltam. Aztan a tuzrol leveve,  megturmixoltam, majd hozzaadtam a paradicsompasztat, mert nem tunt eleg savanyunak, de el is hagyhato, es a tejfollel egyutt kremesre kavartam. Petrezselyemzolddel diszitettem, ez a fodros petrezselyemzold a sajatom :))

Izlett a csaladnak, taplalo, gyors leves. Jo etvagyat!

3 megjegyzés:

  1. Fincsi lehetett a leves, ötletes a bögre.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Köszi, Kati! Hamarosan a többi bögrét is lefotózom.

    VálaszTörlés