Kenytelen vagyok angol karakterekkel irni, valahova eltunt az nyelvvaltasra szolgalo ikon.
Szoval, tengeri nyaralasunkrol hazaterve, valami itthoni, de nyari izre vagytam. Ingocskam ingencsak rossz evonek bizonyult a tenger partjan, de itthon orommel latott neki a regi turmixoknak. Ezert paradicsom kremleves mellett dontottem.
Ehhez meg hozzatartozik, hogy nagyon kedves ajandekot kaptam testeveremtol, negy leveses bogret, negy kulonfele recepttel, ebbol a paradicsomosat hasznaltam most.
Hozzavalok ( a leveshez, nem a bogrehez)
4 kisebb friss sargarepa
1 kisebb ujhagyma
1,5 liter husalaple
4 nagy erett paradicsom
ket marek rizs
2 kanal olaj
petrezselyemzold
4 kanal tejfol
paradicsompaszta izles szerint
keves so
Elkeszites
A sargarepat es a hagymat felvagtam, olajban es vizben megparoltam, majd felontottem a husalaplevel, es beletettem az alaposan atmosott rizset. Mikor a rizs felig megfott, belettem a negy paradicsomot is kockara vagva, es mindent puhara paroltam. Aztan a tuzrol leveve, megturmixoltam, majd hozzaadtam a paradicsompasztat, mert nem tunt eleg savanyunak, de el is hagyhato, es a tejfollel egyutt kremesre kavartam. Petrezselyemzolddel diszitettem, ez a fodros petrezselyemzold a sajatom :))
Izlett a csaladnak, taplalo, gyors leves. Jo etvagyat!
Fincsi lehetett a leves, ötletes a bögre.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésKöszi, Kati! Hamarosan a többi bögrét is lefotózom.
VálaszTörlés