Briós alapfokon... hát igen, valóban alapfokon...semmi előképzés nélkül... hmmm....merész vállalkozás.
Egyik téli estén olvastam az Erdelyi konyhában, gondoltam milyen csodaszépek, biztosan nagyon finomak, kukucs be a konyhába, van hozzá minden, miért ne ?
Addig nem is volt gond, amíg a tészta kelt, hanem a receptben egyszerűen az állt, hogy brióst formázunk. Jó, jó, de hogyan ? Elő google, images, míg végre kaptam némi infót a briós formázásához. Aztán mert későre járt, a meglévő infóim birtokában, gyorsan hamar megformáztam, ahogy tudtam, az én briósaimat.
Kicsit kezdetlegesek és a tetején sem sikerült igazán a forma, de annál finomabbak lettek.
A receptről és a formázás titkairól itt lehet olvasni.
Köszönet a szerzőnek érte :))
Az aki ennyi szeretettel ír a sütés-főzésről, csak csodákat képes alkotni a konyhában. Akik pedig meg is kóstolhatják az alkotásaidat, szeretettel fognak gondolni Rád, mert valóban szebbé teszed számukra a szürke hétköznapokat!
VálaszTörlésKedves Tücsök Bogár!
VálaszTörlésKöszönöm szépen ezeket a szép gondolatokat, blogom is, és jómagam is, gazdagabbak lettünk általuk. Szép napot Neked!
Van, akinek sokadszori sütésre sem lesz szebb. Az illatuk idáig lengedezik :) S aki ilyen szeretettel mozog a konyhában, annak biztos gyönyörű briósai (is) sülnek legközelebb.
VálaszTörlésKöszönöm, hogy olvasóm lettél :)
Kedves Garffyka!
VálaszTörlésKöszönöm a bíztató szavakat.
Szia!
VálaszTörlésAz én első briósaim sem mehettek volna a világ kiállításra. Én egy hurkából csinálom és laza csomót kötök belőle. Aztán ez végeket áthúzom az ellenkező oldalra és a csücsköt bedugom a nyílásba. Köszönöm, hogy az olvasom lettél.
Kedves Vali!
VálaszTörlésKöszönöm az együttérzést! Szerencsére, hogy vannak, vagytok a neten, rengeteget tudok tőletek tanulni.Köszönöm szépen.