Ujabb konnyu, gyorsan emesztheto es elkeszitheto, szinpompas ebedet keszitettem. Ezuttal halat hasznaltam, es orultem, hogy omega 3-at is tartalmaz, bar csak reszben hiszem. Aztan elmosolyodtam, hogy alaszkai halat tisztelhetunk gyimesi otthonunkban ..., de biztosan kozlebbrol nem sikerult importalni... Errol ennyit, az alaskai hal megsutve nagyon finom lett.
A sult hal
A halat kiolvasztottam, harom halfile volt a tasakban, es fel citrom levebe, beásztattam fel orara, aztan soztam es borsoztam. Fel ora mulva harom kanal olajba belevagtam 1 gerezd fokhagymat és beleszortam egy tk rozmaringot, majd mikor felmelegedett az olaj belettem a fileket is, eloszor megparolodtak, majd pirosra sultek. Nagyon finom illat volt a lakasban egesz nap :))
Nyari salata
Kisebb fej kaposztat megvagtam, hozzá kockakra vagtam 2 nagy paradicsomot, felontottem 3 dl vizzel es fel dl almaecettel sóztam borsóztam, beleapritottam 3 level friss bazsalikomot, es fel orara hutobe tettem.
Kozben egy kis rizset is paroltam borsoval, ez meg jott a salata a melle. Pillanatok alatt tunt el az ebed, legkozelebb minimum hat halfilet fogok elkesziteni. Hogy alaszkait-e? Hat az attol fugg, hogy milyen hal lesz a boltban.
A salatabol tobb keszult, ezt masnap reggel szendviccsel fogyasztottuk el.
Nem rossz a fűszerezés. Feltétlen kipróbálom.Én sajnos gyakran járok úgy a fagyasztott hallal, hogy nincs íze.De így tuti jó lesz!
VálaszTörlés